Leasevormen

Sale- & lease back

Bij Sale & Lease Back draagt u uw bestaande wagenpark over aan Active Car lease, om deze vervolgens van ons terug te leasen op basis van operationele lease. Op deze manier wordt uw liquiditeit verbeterd en in het geval van Full Operational Lease nemen wij uw zorg graag uit handen zodat u weer tijd heeft voor andere belangrijke zaken. Zoals uw ondernemening bijvoorbeeld.

Full operational lease

Dit is de meest gebruikelijke zakelijke leasevorm. Het voordeel is dat u alle autokosten vooraf precies kunt budgetteren en dat u alle zorgen omtrent het onderhoud en beheer uit handen geeft. Bovendien wordt er geen beslag gelegd op de liquiditeit van uw onderneming.

De belangrijkste kenmerken van Full Operational Lease:

  • U bepaalt zelf het automerk en het type dat u wenst.
  • De auto wordt door Active Car Lease aangekocht en staat dus niet op uw balans.
  • Het kenteken staat op naam van Active Car Lease.
  • Uw financiële middelen blijven beschikbaar voor de bedrijfsvoering.
  • Het operationele gedeelte wordt geheel door Active Car lease verzorgd: verzekering, onderhoud,reparaties, schade-afwikkeling, houderschapsbelasting, vervangend vervoer, hulpdiensten, brandstofadministratie e.d.
  • Het restwaarderisico aan het eind van de contractperiode ligt geheel bij Active Car Lease.
  • U hoeft niets te regelen of te administreren.
  • U heeft te maken met slechts één vast bedrag per maand.

Netto Operational Lease

Wilt u zaken als verzekeringen, reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer en brandstof zelf regelen? Dan is Netto Operational Lease voor u de aangewezen leasevorm.In dat geval regelen wij de financiering en houderschapsbelasting. Ook Netto Operational Lease heeft geen invloed op uw solvabiliteit, omdat de auto's niet op uw balans staan.

Shortlease

Shortlease is een vorm van leasen met een korte looptijd. Uw organisatie is slechts voor een korte periode gebonden aan een leasecontract. Het gaat vaak om periodes van 2 tot 12 maanden met een opzegtermijn van 1 maand. Heeft uw organisatie tijdelijk behoefte aan extra auto's, bijvoorbeeld bij aanname van nieuwe/tijdelijke medewerkers, dan kan shortlease voor u een uitkomst zijn.     

Het is mogelijk het shortlease contract om te zetten naar een regulier leasecontract, waarbij er een verrekening plaats vindt op de eerder door u betaalde shortlease termijnen. Tevens is het mogelijk om het contract tussentijds te verlengen.